Ex-Bjellene  

Finn Evensen

Finn er en av Bjelleklangs stiftere, og var med fra 1986 - 2009. Han startet sin musikalske løpebane på Veitvet musikkskole i 5-årsalderen på blokkfløyte. Senere ble det korpsliv i Lørenskog 1. skolekorps, der instrumentet var fløyte og piccolo. Med i rockebandet Scrotum fra starten i 1974 på gitar, piano og sang, senere i Slåbrock og Four Roses. Har også vært med i AUSO (Akershus Ungdomssymfoniorkester), Chincay Pampa, Macondo, Puya (latinamerikansk musikk), og i voksenkorpsene Dragefjellet musikkorps, Lørenskog musikkorps og Oslo Brigademusikkorps

Trakterer et utall av instrumenter: Gitar, charango, piano, elbass, alle slags fløyter, trekkspill (til hus- og bjellebruk) og diverse rytmeinstrumenter.

Finn er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og kan når som helst lekse opp dyptpløyende analyser innenfor disse fagfeltene. De siste årene har Finn livnært seg som tekstforfatter, komponist og produsent, med flere prosjektene utenom Bjelleklang.

Finns tekster er uten tvil et av Bjelleklangs viktigste varemerker, og på Spis meg rå har han også skrevet det meste av musikken.

I Bjellesammenheng har Finn hovedvokal på Kyss, Heavy Evy, Kort Ved Øra, Dårlig-hår-dagen m.fl., han spiller gitar, congas og andre rytmeinstrumenter på scenen.

Finn har også sitt eget studio, hvor han skriver og produserer musikk for andre.

 

Øystein Skre

Øystein var bjellebass i perioden 1996 til 2001, han har vokst opp i Korpsnorge som medlem av Ås Guttemusikk, Kirkevoll skolekorps, Fana musikklag. S. Møller storband. Å synge begynte han først med som medlem i Pirum i Trondheim i årene 1990-92. Var medlem i Gli Scapoli 1993-1996. Har også dirigert koret Nychorus.

Er utdannet siv. ing. ved NTH marin, og har jobbet i offshore-bransjen med resirkulering av boreplattformer i 5 år. Begynte på Musikkhøyskolen høsten 1997 med sang som hovedinstrument.

Instrumenter: Trombone, piano.

I Bjellesammenheng var Øystein umiskjennelig Bjellebass, med alt det innebærer av ansvar for stødig framdrift og sikker tonehøyde. Som ankermann har han et soleklart ansvar for Jägermeister'n under nachspiel og generalforsamling. I bjellesammenheng trakterte han også steikepanne.

 

Ole Jørgen Holt Hanssen

Ole var medlem i Bjelleklang fra starten i 1986 til han ga seg i 1999. Som Finn og Robert trådte også Ole sine musikalske barnesko på Veitvet musikkskole, i Lørenskog 1. skolekorps og i Scrotum. Var også med i St. Laurentiuskoret, AUSO, i Gardemusikken 1979, i Åsblæst'n (som dirigent og trombonist) i 1981- 84 og i Nøttulf Grunne & His Happy Swingsters.

Instrumenter: Trombone, tuba, dessuten gitar og kontrabass til husbruk.

Ole er utdannet naturforvalter med Landbrukshøyskolen, har jobbet med miljøvern i skogbruket og i forbindelse med flyplassutbyggingen på Gardermoen.

Har skrevet musikken til to Vettemusikaler i samarbeid med Finn, og bidratt med musikken til en del Bjellelåter.

Oles lett nasale bariton kan høres i solistrollen på Neger på Rasta og God Jul. Etter ha blitt konstant mobbet av de andre for gjennomtrengende stemmekraft, kom leppetrompeten og falsetten etterhvert stadig mer i bruk, bl.a. på Midtsommersvermeri og Josef.  

Jon Haaland

Jon var med som ankermann og Bassbjelle fra starten i 1986 til han (etter eget ønske som det gjerne heter) trakk seg tilbake etter høstsesongen 1996 for å få mer tid til Dagbladjobben.

Jon er vokst opp på Kurland gård i Lørenskog, og stemmen fikk han fordi han etter eget utsagn "drakk mjælk rett fra patten". Han startet sin musikalske løpebane i viseklubben Dolphin på 60-tallet (sammen med Lillebjørn, Øystein kjappkjeft og Finn(e meg sjæl), han drev eget storband på 70-tallet, og har hatt en finger med i mange lokale musikksettinger.

Jon var tidligere gift med søstra til Finn ("men svogerskapet er fredet"), og her finner vi bakgrunnen for Bjellemedlemskapet. I Bjellesammenheng var Jons rolle bl.a. nachspielansvarlig, og han er opphav til klassikeren "702, my lord, 702", ropt fra balkongen på hotel Chesterfield i Trondheim en tidlig morra i 1993 mot andre gatelangsdrivende Bjeller. Han utgjorde han diplomatkorpset i bandet. Dessuten er han god, men langsom sjåfør.

Instrumenter: Piano (særdeles god hyggepianist), gitar og kontrabass.

Hans velklingende bass-lead (som etter fanposten å dømme har fått bestemødre i Tromsø til å kline øret inntil radioen) kan høres på følgende Bjellelåter: Telefon, Manda' Morra, , Bordet fanger, Kjærlighet er alt jeg har å gi og Raymond, Roger og Ronny.

 

Roar Vangen

Roar var Bjellenes faste lydmann fra fikk bruk for en sånn en i 1991 til han ga seg i 1995. Det ble han etter å ha spelt med Finn og Robert i diverse band siden midt på 70-tallet, og etter å ha jobbet som studiotekniker i Roger Arnhoff Studio. Har gitt ut plater med Brudd og Garman. Roar jobber som datatekniker og driver Van Genz Lydstudio på si.

Roar er opphavsmann til mye av det som er Bjelleklangs lydmessige kjennetegn på scenen: Steikepanne og potte, samt heavylyd på stemmene.

Instrumenter: Gitar, gitar og gitar (og litt trommer...)

 

Arvid Rønsen Ruud

Arvid var med i Bjelleklang fra starten i 1986 og ut 1994, da ha trakk seg tilbake for å pleie stemmen og familien. Jobber i dag som arkitekt. Han ble med i Bjelleklang etter å ha sunget i diverse lokale kor (Mambakoret og St. Laurentiuskoret) sammen med Finn og Ole.

Arvids vevre tenor satte umiskjennelig preg på Bjelleklangs 3 første produksjoner. Han huskes spesielt godt for enkelte sjeldne opptredener (med nokså høy Olga Marie-faktor) med Gjess, kun akkompagnert av klaver. Arvids glansnummer er likevel uten tvil Bjelleklangen. Denne låta vil aldri bli oppført uten hans tilstedeværelse.

Instrumenter: Lommelerke (for bruk i påkommende tilfelle)

 

Ketil Hustad

Ketil var Bjelleklangmedlem fra høsten 1987 til han flyttet til Molde våren 1989. Han bor i dag i Trondheim og jobber som produsent for musikkforestillinger.

Ketil har spilt og sunget i en rekke sammenhenger: Gardemusikken, Det Norske Solistkor, Scola Cantorum, Toppen og Lillemor og Bifilharmonikerne. Han ble med i Bjelleklang etter samspillet med Ole i Gardemusikken (den gode 1979-årgangen). Han har aldri blitt erstattet som oppvarmingsansvarlig (prillepralle, prillepralle osv.), og huskes svært godt for sin kroppsnære opptredener. Verken før eller siden har noen hatt en tyngre beinbygning i bandet.

Ketils røst er ikke å høre på noen offisielle Bjelleinnspillinger, men fins på noen ypperlige TV-opptak, bl.a. fra Søndagsposten (Jeg vil ha en liten hund) og Biff i B-dur (Kjørvel-suppe-sangen). Skrev også egne låter for Bjelleklang: "Medisin" nynnes fortsatt i dunkle bakrom.

Instrumenter: Klarinett og annen treblås, piano

 

Geir Havenstrøm

Geir var med i Bjelleklang det første 1½ året, etter å ha spilt i diverse Lørenskog-korps sammen med resten av Bjellene. Var med i bandet på de to første showkonsertene til Lørenskog Musikkorps. Jobber i dag som konsulent i miljøbransjen.